Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

La policia espanyola ignora les peticions d’actuar davant greus amenaces feixistes a una periodista: “no querrás amanecer violada y asesinada”

La periodista Cristina Fallarás -que escriu, entre altres mitjans, al diari ‘Público’-  ha rebut dures amenaces pel seu discurs antifeixista. En un dia en que PP i Ciudadanos s’han conjurat per […]

Redacció
Redacció 22/08/2018
Una captura de pantalla de les amenaces/ Twitter @LaFallaras

La periodista Cristina Fallarás -que escriu, entre altres mitjans, al diari ‘Público’-  ha rebut dures amenaces pel seu discurs antifeixista. En un dia en que PP i Ciudadanos s’han conjurat per impedir l’exhumació de Francisco Franco, la periodista ha estat greument increpada a Twitter per defensors de la dictadura.

Ella mateixa ha recollit les amenaces i les ha publicat juntament amb el text “esta podría ser una secuencia del horror en una sociedad que justifica la violencia”. I és que li han dedicat barbaritats com “oye puta, no te metas con el franquismo… No querrás amanecer violada y asesinada” i fotografies d’armes de foc en que li adverteixen “por si crees que estoy de coña”. El coordinador de les joventuts del grup ultra ‘Democracia Nacional’ li ha etzibat un “recoges lo que siembras” i altres usuaris li han donat la raó.

Davant aquesta greu situació, la periodista ha demanat públicament a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que actuïn en diverses ocasions, però no ha rebut resposta. “¿Van a hacer algo o esperamos a que me den el susto?”, ha escrit en la tercera ocasió en que els demanava ajuda.