Dimecres, 3 de març de 2021 - Edició 951
La República

La policia entra a clíniques iDental a Barcelona, Girona i Tarragona

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional duen a terme aquest divendres entrades a clíniques d’iDental a Barcelona, Girona i Tarragona a requeriment de l’Audiència Nacional, ha informat la policia […]

Redacció
Redacció 03/08/2018
Imatge d'uns pacients de iDental / EP

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional duen a terme aquest divendres entrades a clíniques d’iDental a Barcelona, Girona i Tarragona a requeriment de l’Audiència Nacional, ha informat la policia autonòmica a Europa Press.

El magistrat José de la Mata va assumir la setmana passada la investigació del presumpte frau massiu de la clínica ‘low-cost’ iDental després que almenys 11 jutjats s’inhibissin a favor de l’Audiència Nacional a causa del volum extraordinari de la causa, el desplegament de l’operativa presumptament fraudulenta al llarg del país, la complexitat de l’estructura societària muntada i milers de persones perjudicades.

Pacients atesos per “personal no qualificat”

El titular del Jutjat Central d’Instrucció 5 investiga si aquests fets són constitutius de delicte d’administració fraudulenta, estafa, apropiació indeguda, falsedat documental, lesions i contra la salut pública.

La clínica es dedicava a prestar serveis odontològics i també oferia paral·lelament un sistema de finançament de tractaments a través d’entitats bancàries mitjançant les quals percebia l’abonament íntegre anticipat dels seus serveis.

Després d’això, i segons consta en la denúncia dels afectats, “els pacients eren atesos per personal no qualificat, s’emprava material de baixa qualitat i els tractaments no eren finalitzats, i es deixaven els processos odontològics incomplets”.