Diumenge, 5 de desembre de 2021 - Edició 1228
La República

La pizza ja té museu a Nova York

Fins al 18 de novembre es pot veure a Nova York el Museu de la Pizza (MoPi). La iniciativa és pionera, però la seva idea no. The Egg House ja existeix a la ciutat […]

Joan Vila i Boix
Joan Vila i Boix 16/10/2018

Fins al 18 de novembre es pot veure a Nova York el Museu de la Pizza (MoPi). La iniciativa és pionera, però la seva idea no. The Egg House ja existeix a la ciutat que mai dorm, i és un espai on es fa un sonat homenatge al fruit de les gallines.

El MoPi ofereix les seves entrades per 39,01 dollars dels EUA. Del total del preu, el museu en donarà una part del tiquet a famílies amb necessitats alimentàries, així com s’assegura un tros de pizza a tots els portadors de l’entrada. El MoPi és un espai curat per RJ Supa, amb la col·laboració dels artistes: Optical Animal, Adam Green, Signe Pierce, Emma Stern, Devin Troy Strother, Yuri Ogita, ShawnaX i Pinky Weber.

Web del museu

Lluny de ser un espai on s’investigui o es faci un repàs històric de la pizza, el museu ens ofereix una experiència creativa i visual sobre el plat que milions de ciutadans dels EUA degluteixen cada dia: la pizza. Podem suposar que hi haurà espai per una dedicatòria a Walter White (per la seva famosa escena de la pizza). O a menjadors compulsius d’aquest plat com Tony Soprano.