Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

La persecució als símbols republicans fa que s’arrenquin llaços pel feminisme i la cultura catalana de les escoles

Agents dels Mossos d’Esquadra van entrar el passat divendres en diversos centres educatius de titularitat pública per a complir l’ordre de la Junta Electoral Central que els obligava a retirar […]

Redacció 24/03/2019
Llaços grocs demanant la llibertat dels presos polítics / ACN

Agents dels Mossos d’Esquadra van entrar el passat divendres en diversos centres educatius de titularitat pública per a complir l’ordre de la Junta Electoral Central que els obligava a retirar llaços grocs o altra simbologia que pogués ser “partidista”. Sembla, però, que aquesta persecució aferrissada als símbols republicans ha deixat danys col·laterals en diferents escoles i instituts de Catalunya.

A l’escola Heurom de Perafita, per exemple, la policia catalana no va trobar cap llaç groc, però -segons ha avançat 324– van fer arrencar llaços liles penjats des de feia dos anys a les finestres exteriors per reivindicar el Dia de la Dona. I, segons ha denunciat un usuari a Twitter, els Mossos “van fer tapar el mural que fa set anys es va pintar” a l’Institut Priorat de Falset “durant les jornades culturals”. Es tracta d’un llaç amb una senyera.