Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

La multa ingent que hauria de pagar Juan Carlos I si s’apliqués la llei belga sobre paternitat

Gràcies a les euroordres, hem vist que Bèlgica no és Espanya. Ara, gràcies a la monarquia del país del centre d’Europa hem vist que fins i tot els reis han […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 16/05/2019
Imatge d'arxiu de Juan Carlos I

Gràcies a les euroordres, hem vist que Bèlgica no és Espanya. Ara, gràcies a la monarquia del país del centre d’Europa hem vist que fins i tot els reis han de sumir a la llei, un fet que no passa amb els Borbons.

I és que el rei emèrit dels belgues Albert II haurà de pagar una multa de 5.000 euros diaris si no accepta realitzar-se una prova d’ADN com sol·licita la seva suposada filla Delphine Boël, per a demostrar o refutar la seva paternitat, tal com va decidir aquest dijous la Cort d’Apel·lació de Brussel·les. Per a la defensa Albert II, la mesura no pot executar-se mentre hi hagi un recurs pendent, mesura que han sol·licitat, ha indicat l’agència Belga.

El passat 25 d’octubre, la Cort d’Apel·lació de la capital havia sentenciat que el fins llavors considerat pare biològic de Boel, no ho era. El tribunal també va encarregar a un hospital de Brussel·les realitzar una avaluació genètica que permetés establir o no un vincle de paternitat entre Boel i Albert II, que va abdicar en el seu fill Felip el 2013.

Boël va presentar la seva primera demanda de paternitat a Albert II l’any 2013. La seva existència va sortir a la llum el 1999 com a conseqüència de la publicació d’una biografia no autoritzada de la reina Paola, esposa d’Albert II.

Què passaria si això s’apliqués a Juan Carlos I?

No és cap secret que el rei emèrit espanyol, Juan Carlos I de Borbón, va ser tota una màquina sexual. De fet, un llibre de l’excoronel Amadeo Martínez Inglés explicava que era addicte al sexe i que va arribar a tenir 10 amants a la vegada mentre mantenia la dona i ja amb els 3 fills. S’han arribat a comptabilitzar unes 10.000 noies diferents. Una, fins i tot, la va tirar per la borda d’un iot per evitar que la reina Sofía la descobrís.