Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La ministra d’Igualtat espanyola defensa que els presos polítics “s’haurien d’haver pogut escollir a les eleccions”

|

- Publicitat -

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, creu que els polítics presos no només haurien de poder participar en la campanya electoral sinó també poder ser escollits. D’aquesta manera s’ha expressat en una entrevista a ‘Nació Digital’. Irene ha volgut ser “prudent” preguntada per la llei d’amnistia que els independentistes volen portar al Congrés. “Com a part del govern d’Espanya és més important que el treball que es fa sense explicar-se que allò que pugui dir jo ara”, ha afegit per després considerar que la taula de diàleg “pot funcionar”. I és que, segons la ministra, la voluntat del govern de l’Estat és que funcioni.

“No tingui dubte que la nostra formació sempre ha defensat que les persones que estan preses haurien de poder estar exercint de ple els seus drets polítics, no només participant en campanya, sinó podent ser escollits”, ha assegurat Montero.

Publicitat

La ministra creu que “no es pot passar pàgina d’un plomall” i, per això, considera que hi ha d’haver una taula de diàleg a la què se li ha de donar temps.

Preguntada per un referèndum a Catalunya, la ministra ha respost que la seva formació mai renuncia a cap dels seus objectius però ha afegit que “s’ha de parlar de les coses immediates i que són possibles en aquests moments”. “Aquí i ara tenim una possibilitat enorme amb la taula de diàleg i crec que ens hi hem de centrar sense renunciar a cap objectiu, com tampoc altres partits renuncien a la independència”, ha conclòs.

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut