Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

La meteorologia dona una treva en l’extinció de l’incendi de l’Alt Millars, que ja ha calcinat més de 4.600 hectàrees

|

- Publicitat -

L’incendi de l’Alt Millars, al País Valencià, continua actiu, havent afectat prop de 4.600 hectàrees de gran valor en un perímetre que s’ha ampliat fins als 55 quilòmetres. La falta de pluja, sumada a la poca humitat i les fortes ratxes de vent han complicat les tasques d’extinció, tanmateix, aquest dimecres la meteorologia ha donat una treva als equips d’extinció, que des de fa una setmana treballen per controlar l’incendi i apagar-lo. Amb la millora de les condicions meteorològiques que s’ha experimentat aquests dies, els equips d’emergències han aconseguit evitar que el foc avanci cap a altres poblacions amenaçades i cap al parc natural d’Espadà.

Publicitat

El foc, segons ha informat la consellera de Justícia valenciana, Gabriela Bravo, mostra una evolució “favorable”, motiu pel qual la Generalitat ha autoritzat que alguns dels veïns evacuats puguin tornar a casa aquest vespre. Ho faran aproximadament 200 persones veïnes de Vilanova de Viver, Figueres, Pavies, La Monzona i Los Cantos, que podran tornar a casa seva aquest dimecres, tot i que amb algunes condicions, com ara no sortir del nucli urbà. No obstant això, Bravo no ha especificat quan podran tornar els veïns evacuats de Montant o Montanejos, ja que “estan molt a prop de zones amb barrancs de difícil accés i tenen encara punts crítics”.

Malgrat les bones notícies, la “finestra d’oportunitat”, tal com l’ha anomenada la consellera, que s’havia obert als equips d’emergències acabarà també aquest dimecres, ja que a partir de dijous es preveu l‘entrada de fortes ratxes de vent de ponent les quals, unides al descens de la humitat i a l’augment de les temperatures, tornaran a dificultar les condicions per extingir l’incendi. “És fonamental estar ben preparats abans de les males condicions de dijous, que serà un dia complicat que pot donar lloc a reproduccions” ha apuntat Bravo, segons recull la televisió valenciana À Punt.

Et pot interessar  València es prepara per celebrar el Corpus

Per ara, continuen desplegats un total de 500 efectius terrestres i 20 mitjans aeris, així com diversos drons de la Unitat Militar d’Emergències (UME).

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió