Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

La meitat del centenar de mesures aprovades pel Govern per fomentar el català ja estan en execució avançada

Les mesures impliquen tots els departaments de la Generalitat i busquen reforçar la llengua en tots els àmbits

Redacció 14/03/2023
Els diputats aplaudeixen després que la proposició de modificació de llei sobre l'ús i l'aprenentatge de les llengües oficials en l'ensenyament no universitari per incloure-hi l'aranès segueixi la seva tramitació. Data de publicació: dimecres 25 de gener del 2023, 16:39 Localització: Barcelona Autor: Mariona Puig

El Govern ha fet balanç de les 100 mesures que va aprovar el mes de novembre passat per garantir el català, l’aranès i la llengua de signes catalana. La iniciativa respon a la voluntat de situar la llengua catalana com una prioritat de l’executiu i que es desplega en coordinació amb tots els departaments. Segons l’informe elaborat pel Departament de Cultura, 51 d’aquestes mesures ja estan en marxa.

Van des del sector audiovisual fins a l’àmbit de la formació dels treballadors públics o el departament d’Educació i Salut. 44 d’elles es troben en una fase avançada d’execució, com ara les mesures següents, que s’apliquen en diferents àmbits, i que se sumen a la nova campanya de llengua que presenta aquest dimarts.

Paral·lelament a la implantació de les 100 mesures per reforçar l’ús del català, el Govern continua treballant per convertir en una realitat el Pacte Nacional per la Llengua, amb l’objectiu de reforçar el consens amb les forces polítiques per establir el que haurà de ser base d’acció per la política lingüística dels pròxims anys.

D’altra banda, el Govern presenta aquesta tarda una campanya de sensibilització per reforçar els valors de cohesió i tolerància associats al català. La campanya vol demostrar la diversitat de la societat catalana i el fet que tothom pot parlar en català.