Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

La màscara dels atracadors de ‘La Casa de Papel’ en mans d’advocats

La Fundació Gala-Salvador Dalí ha posat en mans dels seus serveix jurídics la utilització d’una màscara inspirada en el geni a la sèrie La Casa de Papel, produïda per Atresmedia […]

Redacció 23/01/2019
Imatge dels atracadors de la sèrie 'La Casa de Papel' amb la màscara inspirada en Dalí / ACN

La Fundació Gala-Salvador Dalí ha posat en mans dels seus serveix jurídics la utilització d’una màscara inspirada en el geni a la sèrie La Casa de Papel, produïda per Atresmedia i que després va adquirir Netflix. Segons ha avançat el diari El País i ha confirmat la fundació a l’ACN, estan treballant per “regularitzar els usos del dret d’imatge” del pintor empordanès. Una regularització que a la pràctica implica demanar una autorització per utilitzar la seva imatge. Les negociacions s’estan fent a dues bandes tant amb Atresmedia (que va produir la sèrie en col·laboració amb Vancouver Media) com amb Netflix i la voluntat és, segons la fundació, arribar a un acord. La màscara que s’ha popularitzat a Internet és la que utilitzen el grup d’atracadors de la sèrie per amagar les seves identitats. Segons rotatiu, els responsables de la sèrie defensen que no han de demanar permís perquè “és una caricatura”.

Fonts de la Fundació Dalí han assegurat a La República que la seva voluntat és la de regularitzar els usos que hom fa de les creacions de l’artista. La seva missió intrínseca és la de poder fer arribar l’obra de Dalí al màxim nombre de persones possibles, alhora que protegir els drets del geni empordanès. Les mateixes fonts de la Fundació aclareixen que totes les vegades que té coneixement de la vulneració dels drets de l’artista, actua amb bona voluntat per tal de reconduir la situació. Per tal de fer justícia a les seves tasques encomanades per l’Estat.