Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

La Marató de Barcelona exclou “un cop més” el català de totes les seves comunicacions

L’ONG del català insta l’Ajuntament de Barcelona a “fer complir la seva pròpia normativa”: “No pot col·laborar en aquesta discriminació reiterada de la llengua en actes que coorganitza”

Redacció 18/03/2023
La marató de Barcelona l'any 2022. Foto: Betevé.

Plataforma per la Llengua denuncia un nou flagrant incompliment dels drets lingüístics en el marc de les comunicacions de la Marató de Barcelona, i assenyala l’Ajuntament de Barcelona com a corresponsable d’aquesta discriminació lingüística envers la llengua catalana.

Tal com denuncia l’ONG del català a través de Twitter, l’esdeveniment, que cada any congrega centenars de corredors als carrers de la ciutat comtal, no respecta la normativa que obliga a oferir les comunicacions en les dues llengües oficials de Catalunya, ja que només ofereix les comunicacions en llengua castellana, ignorant la catalana i els drets dels catalanoparlants.

L’ONG Plataforma ha compartit una sèrie d’imatges que mostren diferents comunicacions i anuncis emesos des de l’organització de la Marató de Barcelona, assenyalant que en totes elles, que a més són importants perquè informen sobre la carrera, predomina la llengua castellana. Per si no fos prou, Plataforma assenyala que aquesta no és la primera vegada que la promotora de la marató, l’asseguradora Zurich, discrimina la llengua catalana.

Amb tot, Plataforma assenyala també la responsabilitat de l’Ajuntament de Barcelona en la manca de defensa i promoció de la llengua catalana, ja que el consistori permet que l’organització ignori la normativa lingüística. “L’Ajuntament de Barcelona ha de fer complir la seva pròpia normativa i no pot col·laborar en aquesta discriminació reiterada de la llengua en actes que coorganitza”, han escrit des de Plataforma.