Dimecres, 18 de maig de 2022 - Edició 1392
La República

La manifestació antifeixista contra l’acte de SCC a Girona acaba amb tres identificats

Els Mossos d’Esquadra carreguen després que alguns manifestants llancessin objectes contra la línia policial o intentessin bolcar tanques

Agències 06/12/2019
Els Mossos s'emporten una manifestant antifeixista a Girona per identificar-la, el 6 de desembre del 2019 (horitzontal)

Els aldarulls a la manifestació antifeixista convocada contra l’acte de Societat Civil Catalana (SCC) a Girona per commemorar la Constitució espanyola han acabat amb tres identificats i cap detingut, segons informen els Mossos d’Esquadra.

L’acte de SCC començava a les 12 del migdia. La Plataforma Antifeixista Gironina havia convocat una manifestació a les 10.30. La marxa ha començat a la plaça Catalunya i ha avançat fins a la plaça U d’octubre. Poc abans de les dotze, un grup de manifestants ha començat a llançar objectes contra la línia policial i han intentat bolcar les tanques que separaven els dos actes.

Aleshores, els Mossos han fet una primera càrrega i, al llarg d’una hora, han dispersat els manifestants que es reagrupaven als carrers propers. També han disparat algun projectil de foam. La manifestació antifeixista ha aplegat fins a 200 persones i l’acte de SCC n’ha reunit un centenar, segons càlculs policials.