Diumenge, 29 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

La justícia espanyola, una mostra de com l’estat espanyol no garanteix els drets de les persones

La JEC conclou que “és possible” que es produís una filtració i el PP conegués abans la inhabilitació de Junqueras

Redacció 25/06/2020
Pla mitjà del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, encaixant la mà amb el líder del PP, Pablo Casado, a l'entrada de Moncloa, el 17 de febrer del 2020 (horitzontal)

La Junta Electoral diu que no ha pogut determinar-ne “l’origen” i tot segueix igual

La JEC conclou que “és possible” que es produís una filtració i el líder del PP, Pablo Casado, conegués la inhabilitació de Junqueras com a eurodiputat abans que es comuniqués formalment. La Junta Electoral Central ha resolt la denúncia presentada per Més País on demanava una investigació sobre la presumpta filtració i que, en cas que existís una “acció sancionable, s’incloï un procés sancionador contra tots els involucrats”.

L’estat profund del PP i del PSOE per impedir les llibertats democràtiques

La JEC, però, detalla també que també hi ha la possibilitat que la informació publicada pel diari La Razón a l’edició digital –prèvia a la comunicació oficial- es publiqués “sense comptar amb un contrast informatiu previ”.

La JEC conclou també que “amb els recursos legals” de què disposa” no s’ha pogut determinar “l’origen de la filtració”.

El líder dels populars va fer una piulada a les 19.38 hores, una hora abans de rebre el correu de comunicació oficial. La pròpia Junta Electoral Central va admetre, arran d’una petició d’informació ciutadana, que la sessió on es va adoptar la decisió va acabar a les vuit del vespre i que ho va comunicar, via correu electrònic una hora després als populars.