Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

La justícia espanyola, benèvola amb els feixistes que van assaltar la Blanquerna

|

- Publicitat -

Aquest és un cas que fa evident la parcialitat del sistema judicial a Espanya. La secció 30 de l’Audiència de Madrid ha acceptat les peticions d’ajornament d’entrada a presó de dos dels feixistes que van assaltar la llibreria Blanquerna de la Generalitat a Madrid. De fet, han hagut de passar més de vuit anys, perquè tres d’ells comencin a complir les penes de presó.

Publicitat

Per ara, només aquests tres dels catorze condemnats estan engarjolats. Es tracta de Tomás B., que compleix pena en un centre obert des del maig, de José Pedro C., que va ingressar a presó dilluns 13 de desembre, i d’Íñigo P., que també va entrar a presó la setmana passada. En el cas d’aquests dos últims condemnats, estan complint la condemna en els centres penitenciaris d’Alcalà i d’Aranjuez.

Fonts jurídiques expliquen que hi ha quatre condemnats més pendents d’ingressar en el centre obert Victoria Kent, però la benevolent Audiència madrilenya ha acceptat la petició de dos assaltants d’ajornar la seva entrada a presó. Es tracta de Pedro C., que té fins al 9 de març per ingressar en un centre penitenciari, i a qui s’ha acceptat la petició per motius personals -serà pare en les pròximes setmanes-. L’altre ajornament se li ha concedit a Paula M. per motius laborals i té marge per ingressar a presó fins al 26 de gener.

A banda, hi ha quatre condemnats més que estan pendents de l’indult al Tribunal Supremo i un altre condemnat segueix en cerca i captura. Com va dir Míriam Nogueras, “la justícia és molt més ràpida segons el codi postal d’on vens”, qui va recordar en el seu moment que “els presos polítics van entrar a la presó des del minut 1”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió