Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

La JNC es posiciona contra la investidura de Sánchez i el Jovent Republicà opta pel silenci

La branca juvenil del PDeCAT ha emès un comunicat i la d’ERC apunta que prefereix esperar

Redacció 22/07/2019
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu / PSOE

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) s’ha posicionat en contra de la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol “sense contrapartides” i insta els diputats de JxCat a “negociar unes condicions que afavoreixin el desbloqueig polític” i el futur president espanyol a “restablir el diàleg” amb la Generalitat. D’aquesta manera s’ha posicionat la branca juvenil del PDeCAT a través d’un comunicat poc abans que Sánchez pronunciés el seu discurs d’investidura. La JNC constata que l’executiu de Sánchez no ha demostrat la seva voluntat de pacte i entesa amb els representants polítics que li van donar suport en la moció de censura contra Mariano Rajoy.

“Exigim la fi de l’ús partidista que fa l’Estat del seu poder judicial i de la vulneració de drets i llibertats que patim els catalans i catalanes, la fi de la repressió contra els nostres representants polítics i líders civils, per tal de poder reprendre un diàleg sincer i en igualtat de condicions”, defensen en el comunicat. Segons la JNC, el nou escenari polític “obliga a cercar fórmules que no passin únicament pel bloqueig i la confrontació” sinó també per recuperar els drets civils i polítics dels ciutadans de Catalunya “vulnerats reiteradament” per l’estat espanyol. En aquest sentit, defensen que “drets tan elementals com la llibertat d’opinió, d’expressió, d’informació i participació política han de poder ser exercits plenament per la ciutadania catalana”.

Al seu torn, les joventuts d’ERC, el Jovent Republicà, han optat per mantenir el silenci traslladant a La República que no tenen pensat fer cap mena de comunicat ni declaració i prefereixen esperar que s’aclareixi la situació.