Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

La JEC obre expedient a la portaveu del govern espanyol per les crítiques al PP durant la roda del Consell de Ministres

Isabel Rodríguez s'enfronta a una multa màxima de 3.000 euros en cas de ser sancionada

|

- Publicitat -

La Junta Electoral Central (JEC) ha acordat obrir un expedient sancionador a la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, per les crítiques que va fer al PP durant les respostes als periodistes a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres del passat 25 d’abril. En cas que l’expedient acabés amb una sanció, Rodríguez hauria d’afrontar una multa d’entre 300 i 3.000 euros. La JEC ha actuat en resposta a una denúncia del PP que també apuntava a la vicepresidenta tercera del govern espanyol, Teresa Ribera. En el seu cas conclou que no li ha d’obrir expedient i només l’emplaça a eliminar del web del Ministeri el vídeo de la roda de premsa.

Publicitat

El PP havia denunciat la portaveu del govern espanyol pel contingut a una pregunta sobre les crítiques del PP al govern espanyol per l’exhumació de les restes de Primo de Rivera del Valle de los Caídos. Rodríguez va recordar que l’exhumació responia únicament al compliment de la llei, i va acusar el PP d’utilitzar arguments infundats i d’estar allunyat dels problemes dels espanyols.

Segons la JEC, el fet de fer aquestes al·lusions al PP durant una intervenció institucional suposa una vulneració de l’article 50.2 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG), i per tant “pertoca la incoació d’un expedient sancionador” per determinar si aquesta infracció mereix alguna sanció.

En cas que sigui sancionada, serà d’acord a l’article 153.1 de la LOREG que estableix multes d’entre 300 i 3.000 euros a les autoritats o funcionaris que incompleixin la llei electoral. A més, la JEC demana al Ministeri de Política Territorial que retiri del web institucional les manifestacions i que “en futurs actes institucionals extremi la seva diligència per evitar vulnerar el principi de neutralitat dels poders públics”.

Et pot interessar  Vilagrà retreu a Junts que recorregués a la JEC per denunciar el Govern: "Vostès l'han patit més que ningú"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió