Dimecres, 15 de juliol de 2020 - Edició 720
La República

La JEC de campanya electoral contra el president Torra

Exigeix al president que esborri una piulada on parla de presos polítics i exili

Redacció
Redacció 09/11/2019
Pla mitjà del president del Govern, Quim Torra, en roda de premsa després de la reunió del consell executiu el 22 d'octubre del 2019. (Horitzontal)

La Junta Electoral Central considera que el president de la Generalitat vulnera “el principi de neutralitat política” en període electoral

La Junta Electoral Central (JEC) ha estimat parcialment aquest divendres una denúncia de Cs contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per parlar de “presos polítics” i “exiliats” en una piulada al seu perfil institucional en període electoral. “L’exili i els presos polítics evidencien la incapacitat de resoldre de manera democràtica el conflicte amb Catalunya i utilitzen el conflicte català per no parlar dels grans reptes del segle XXI i la seva incapacitat per afrontar-los”, assenyala el tuit de Torra.

La JEC ordena “la retirada immediata” de la piulada a la xarxa social, però descarta obrir cap expedient sancionador contra el president de la Generalitat. Segons la resolució de la Junta Electoral Central, les referències de Torra a l’exili i els presos polítics “vulneren l’article 50.2 de la LOREG i el principi de neutralitat política que durant els períodes electorals han de respectar escrupolosament tots els càrrecs públics”.

Relacionats