Dijous, 24 de setembre de 2020 - Edició 791
La República

La Intersindical denuncia que el coronavirus ha accentuat les deficiències de funcionament d’Educació

Reclama solucions estructurals urgents

Avatar
Agències 27/04/2020
Pla mitjà del conseller d'Educació, Josep Bargalló, durant la seva compareixença a la comissió d'Educació del Parlament, el 8 d'octubre del 2019. (Horitzontal)

La Intersindical ha denunciat aquest dilluns que el coronavirus ha accentuat les deficiències de funcionament de la institució educativa, unes deficiències, diu, que s’arrosseguen des de fa massa temps. “Fa anys que veiem com el Departament d’Educació no funciona com seria desitjable, però hem arribat a un punt que ja no és ni tan sols acceptable”, ha avisat el sindicat, que reclama solucions estructurals urgents. Segons ell, es tracta d’una varietat de situacions i processos que no funcionen. Ha posat d’exemple l’anul·lació de les llistes d’admesos a la borsa de treball, que “deixarà centenars de persones en una situació incerta fins al setembre”. “La maquinària del Departament, vella i rovellada, ha arribat al límit”, ha conclòs.

Com a exemples, cita que hi ha oficines de Serveis Territorials que no agafen mai el telèfon, docents sense oportunitat de reclamar en processos administratius en els quals es veuen perjudicats, substitucions que es cobreixen tard, docents que aproven unes oposicions i que han d’esperar un any abans de poder exercir o subseus de Serveis Territorials tancades per manca de personal. “I mentrestant, docents i direccions de centres ofegats en un oceà de burocràcia inútil que no para de créixer”, ha afegit la Intersindical.

Per tot plegat, insten el conseller que aprofiti la crisi del coronavirus per canviar les coses a partir d’ara.

Relacionats