Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

La Intersindical – CSC convoca la vaga general pel 7 de febrer

La Intesindical – CSC ha convocat una vaga general pel pròxim 7 de febrer, en comptes dels tres dies previstos inicialment. “Hem contactat amb altres actors i hem cregut oportú […]

Aleix Ramirez Morlans
Aleix Ramirez Morlans 01/02/2019
Carles Sastre, secretari general de la Intersindical - CSC i Esther Rocabayera, secretària d'Igualtat / Aleix Ramírez

La Intesindical – CSC ha convocat una vaga general pel pròxim 7 de febrer, en comptes dels tres dies previstos inicialment. “Hem contactat amb altres actors i hem cregut oportú fer en un context de mobilització sostinguda. Tenim en compte que també preparem una vaga pel 8 de març”, ha expressat Esther Rocabayera, secretària d’Igualtat del sindicat.

La derogació de la reforma laboral, la recuperació de les lleis socials suprimides pel Tribunal Constitucional o l’aplicació del salari mínim són les principals reivindicacions de la convocatòria. USTEC ja ha mostrat públicament el seu suport a la vaga, un moviment que no han secundat altres sindicats de caràcter majoritari com UGT i CCOO.

Aquests dos actors entenen que les reivindicacions són “legítimes”, però no interpel·len a la majoria de la societat. Pel que fa als partits, la CUP ja fa setmanes que ha fet una crida a aturar el país i la resta de forces independentistes s’espera que se sumin a les aturades en breus.

En clau estrictament política, des de la Intersindical – CSC es denuncia “una important regressió de drets i llibertats, no només a Espanya”, ha expressat Carles Sastre, secretari general. Sobre l’inici del judici de l’1 d’octubre al Suprem, el dirigent sindical “no ha descartat res” respecte noves accions.