Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

La inhumanitat del Suprem: prohibeix a Cuixart acompanyar el seu fill acabat de néixer a la revisió pediàtrica

El líder d’Òmnium recorrerà perquè no vol renunciar a la “responsabilitat com a pare ni a la defensa de l’interès del menor”

Agències 03/10/2019
Jordi Cuixart, president d'Òmnium, en una imatge d'arxiu

El Tribunal Suprem ha denegat una petició del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, per poder acompanyar el seu fill acabat de néixer a la revisió pediàtrica corresponent. Cuixart recorrerà perquè no vol renunciar a la “responsabilitat com a pare ni a la defensa de l’interès del menor”, amb l’agreujant que és un pres preventiu.

Cuixart remarca que l’interès superior del menor posa en l’eix del debat la cobertura de les necessitats afectives i educatives dels fills, amb l’objectiu de garantir el seu desenvolupament i formació. Per tant, considera que quan demana aquest permís, no és en benefici seu, sinó de l’infant, perquè és obligació del sistema evitar el trencament dels vincles afectius i familiars.

Òmnium recorda que la Llei General Penitenciària regula els permisos i apunta que deixa marge interpretatiu al jutge, amb jurisprudència de permisos per assistir a la comunió o casament d’un fill o posar flors a la tomba del pare.