Dijous, 4 de juny de 2020 - Edició 679
La República

La hipocresia de Borrell: “Potser la millor manera de saber què volen els britànics és convocar eleccions i preguntar-ho”

Ha fet unes declaracions polèmiques tenint en compte la seva lluita acarnissada per impedir que es pregunti els catalans per “saber què volen”. 

Redacció
Redacció 05/09/2019
Josep Borrell, al nou Alt Representant de la UE

El ministre d’Afers Exteriors, UE i Cooperació en funcions espanyol, Josep Borrell, ha afirmat aquest dijous que “potser la millor manera de saber què volen els britànics és convocar eleccions i preguntar-ho”, encara que també ha admès que el Parlament britànic ha rebutjat aquesta possibilitat fins que no estigui en vigor la llei que impedeix un Brexit sense acord. Unes declaracions que mostren la seva hipocresia, tenint en compte la seva lluita acarnissada per impedir que es pregunti els catalans per “saber què volen”.

“Sortir o sortir”

En una roda de premsa al costat del seu homòleg austríac, Alexander Schallenberg, Borrell ha reconegut que no pot fer una previsió del que succeirà perquè el Brexit “s’ha convertit en un fenomen altament aleatori”. Això sí, ha admès que, després de les últimes decisions del Parlament britànic, una sortida “abrupta” ja no sembla tan segura com fa una setmana, quan va veure al seu homòleg britànic en una reunió europea a Hèlsinki i aquest li va dir que les opcions eren “sortir o sortir” (“to leave or to leave”).

Borrell no ha acudit aquest divendres a la reunió convocada al Palau de la Moncloa per revisar els plans de contingència perquè “no podia faltar” a l’acte de presentació de credencials dels nous ambaixadors, ja que entre ells hi era el britànic, Hugh Elliot. El ministre ha detallat que, pel que ha explicat l’ambaixador, el Govern britànic no obstaculitzarà l’aprovació de la llei que impedeix el Brexit sense acord, malgrat no estar-hi d’acord. És més, desitja que s’aprovi al més aviat possible, la qual cosa Borrell creu que correspon a la intenció de convocar eleccions immediatament després, encara que ha dit no tenir-ne certesa. “De moment sabem el que els britànics no volen, i no volen gairebé res, però no sabem què volen. Potser la millor manera de saber el que volen és convocar eleccions i preguntar-ho”, ha apuntat.

Relacionats