Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024
Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024

La Guàrdia Urbana i els Mossos escombren de gent la platja de la Barceloneta la primera nit de toc de queda

|

- Publicitat -

La Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra han desplegat aquest divendres un dispositiu conjunt per vetllar pel compliment del toc de queda. A la platja de la Barceloneta, un dels punts d’aglomeracions els darrers dies, hi havia menys aglomeracions que altres nits de cap de setmana però tot i això hi havia centenars de persones. A l’hora d’inici del toc de queda, a la una de la matinada, la majoria dels concentrats han seguit fent ‘botellon’ o conversant a la sorra i s’han anat aixecant i marxant a mesura que s’acostava el dispositiu. Cap a dos quarts de dues, la platja era pràcticament buida.

Acte seguit ha estat el torn dels equips de neteja, que han iniciat la recollida de deixalles i han ruixat amb aigua la plaça del Mar i altres punts peatonals.

Publicitat

 

Entre els grups de persones que eren de festa o bevent a la sorra aquesta nit sobretot predominaven els estrangers. Alguns d’ells asseguraven desconèixer que s’havia reinstaurat un confinament nocturn.

 

Desenes de furgones dels Mossos i de la Guàrdia Urbana han participat en el dispositiu i també han actuat a peu de sorra per desallotjar els grups.

 

El desallotjament de la platja de la Barcelona s’ha fet sense incidents destacables i agents de la policia local han procurat que els concentrats no marxessin travessant el barri de la Barceloneta pel mig per evitar molèsties als veïns.

 

La tècnica principal pel desallotjament ha estat la presència de vehicles policials, tant al carrer com a la pròpia sorra de la platja. Davant de les furgones, els agents en filera anaven escombrant el personal i indicant als concentrats que se n’anessin a casa.

Et pot interessar  Barcelona rebaixa el protocol per situació de sequera d'emergència a excepcionalitat i flexibilitza algunes mesures

 

El toc de queda, reclamat per part del món municipal per fer front a l’onada de contagis per la covid-19, ha entrat en vigor aquest divendres a la nit en 161 municipis, entre ells Barcelona, i estarà vigent almenys una setmana.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut