Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

La Generalitat Valenciana amplia una ajuda de 250€ per pagar el lloguer adreçada als joves

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, el vicepresident segon i conseller d’Habitatge, Héctor Illueca, i el conseller d’Hisenda, Arcadi España, s’han reunit aquest matí per tractar diverses mesures d’ajuda per combatre la inflació. En aquesta trobada han acordat dues noves accions adreçades a l’àmbit de l’habitatge.

Publicitat

La primera és un reforç del Bo Lloguer Jove: la Generalitat Valenciana aportarà 30 milions més a aquesta iniciativa, els quals se sumaran als 22,8 milions que hi havia previst fins ara. L’objectiu d’aquesta mesura és arribar a 8.900 joves més amb un suport de 250€ al mes per al lloguer d’habitatge durant dos anys. 

L’altra acció està destinada a combatre els efectes de la pujada dels tipus d’interès a les hipoteques. Així doncs, la Generalitat Valenciana vol posar en marxa una ajuda dirigida a les famílies a les quals s’hagi revisat la hipoteca des del dia 1 d’abril de 2022 i els seus interessos hagin pujat més d’un 30%. Hi haurà dues opcions. Una serà una ajuda de 600€ destinada a famílies amb ingressos inferiors als 25.200€ i que dediquin, com a mínim, el 40% d’aquests ingressos a pagar la quota. La segona serà una ajuda de 300€ destinada a famílies amb ingressos de fins a 33.600€ i que destinin, com a mínim, el 50% dels recursos a la hipoteca.

S’obrirà el període de sol·licituds durant el mes de maig i la Generalitat preveu que puguin beneficiar-se’n 30.000€ famílies. Els recursos públics que s’hi destinaran seran 18 milions d’euros.

Et pot interessar  Èxit de la Festa pel Valencià de Plataforma per la Llengua
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió