Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

La Generalitat rebutja per escrit la proposta de finançament autonòmic de l’Estat

|

- Publicitat -

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha remès un informe al Gobierno sobre la proposta de finançament autonòmic feta pel Ministeri d’Hisenda en què rebutja la fórmula plantejada per l’executiu de Sánchez.

Publicitat

Segons han publicat diversos mitjans aquest diumenge, la Generalitat no veu adequada la proposta estatal perquè contempla unes variables que alteren l’ús de la població com a determinant del finançament de cada comunitat autonòmica.

L’Estat vol que es tingui en compte no només la població real sinó indicadors com el despoblament, la sanitat, l’educació i els serveis socials. Això faria que la població calculada per a Catalunya quedés per sota de l’autèntica i rebés menys recursos. Per això, Giró veu poc transparent que s’alteri el còmput en base al nombre de targetes sanitàries de cada comunitat autònoma o dels alumnes matriculats a l’ensenyament.

Sobre el despoblament, el conseller proposa al seu informe que s’abordi fora del model de finançament, mitjançant polítiques públiques. En canvi, el Govern defensa que qüestions com el cost de la vida són imprescindibles a l’hora de fer el càlcul.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió