Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

La frontera de l’exili al mig de Barcelona: Puigdemont obre una oficina d’eurodiputat al Born

L’oficina acosta la vida europarlamentària a la ciutadania de Barcelona i demostra que la llei europea preval sobre l’espanyola

Redacció 19/10/2021
Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí durant la roda de premsa després que la justícia europea els retornés provisionalment la immunitat.

Els eurodiputats a l’exili Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí obrin una oficina a la plaça de les Olles, situada al barri del Born per acostar la vida europarlamentària a la ciutadania de Barcelona. D’aquesta manera, l’oficina queda a la disposició dels ciutadans que vulguin expressar propostes i suggeriments.

“És posar la frontera de l’exili al mig de Barcelona”, explica el responsable de l’oficina, Aleix Sarri, en unes declaracions recollides per El Punt Avui. I afegeix: “Això és la democràcia sense filtres, l’únic requisit que hi ha perquè entris en contacte amb l’equip dels eurodiputats és creuar aquesta porta”. Tot i els intents de l’Estat espanyol per evitar que els eurodiputats independentistes exerceixin el seu càrrec, l’oficina culmina la voluntat democràtica i demostra, en paraules de Sarri, que “la llei europea preval sobre l’espanyola”, ja que si no fos així, no la podrien obrir.