Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

La foto viral i esperpèntica que ridiculitza la ultradreta madrilenya

Semblaria un muntatge, una imatge modificada amb Photoshop, una cosa impossible…! Però els precedents que existeixen fan la foto molt versemblant. I és que hi ha exemples per a donar […]

Gerard Sesé 11/08/2018
Una esvàstica mal dibuixada

Semblaria un muntatge, una imatge modificada amb Photoshop, una cosa impossible…! Però els precedents que existeixen fan la foto molt versemblant. I és que hi ha exemples per a donar i per vendre sobre la incultura, la ignorància i la incapacitat més absoluta de la ultradreta quan intenta grafitejar una esvàstica.

En aquesta foto es veu un grup de joves, tots ells amb samarretes de l’associació d’ultradreta i nacionalista espanyola Hogar Social Madrid, que posen amb una paret al darrere. Al mur s’hi pot veure l’intent d’haver dibuixat el símbol nazi, una esvàstica, però sense encert en cap dels múltiples intents.

Una imatge esperpèntica que ràpidament s’ha fet viral tot i tractar-se d’un muntatge de Foro Coches. Això sí, la imatge ha permès a altres usuaris complementar amb fotos l’historial d’alguns intents dels energúmens feixistes fracassats de l’ESO que no se’n surt a l’hora de dibuixar la creu gammada.