Dimecres, 25 de novembre de 2020 - Edició 853
La República

La fiscalia recorre el tercer grau d’Oriol Pujol

La fiscalia ha presentat un recurs contra la concessió del tercer grau a Oriol Pujol, que des del passat 17 de gener compleix una condemna de dos anys i mig […]

Redacció
Redacció 09/04/2019
Oriol Pujol, exsecretari general de Convergència / CDC

La fiscalia ha presentat un recurs contra la concessió del tercer grau a Oriol Pujol, que des del passat 17 de gener compleix una condemna de dos anys i mig de presó pel cas de les ITV. En un escrit de més de 16 pàgines, el ministeri fiscal recorda que l’exsecretari general de Convergència complirà una quarta part de la pena el pròxim mes d’agost, les tres quartes parts el novembre del 2020 i la llibertat definitiva el juliol del 2021. Per això, considera “impossible” que en dos mesos a la presó hagi pogut seguir un tractament adequat i haver obtingut resultats positius per canviar la seva conducta.

L’Estat recorda que la confessió dels delictes per part de Pujol, durant el judici, ja va comportar una rebaixa de la condemna, per tant ara no es pot atorgar cap reducció del càstig. El fill de Jordi Pujol va sortir de Can Brians el 29 de març, després que la Junta de Tractament i la Secretaria de Serveis Penitenciaris el classifiquessin directament en tercer grau, cosa que li permet passar tots els dies laborables fora del centre, i només dormir-hi, i estar tot el cap de setmana fora de presó.

Relacionats