Diumenge, 14 d'agost de 2022 - Edició 1480
La República

La Fiscalia italiana ordena el decomís provisional de l’Open Arms i el desembarcament immediat dels migrants a Lampedusa

El fiscal ha visitat el vaixell acompanyat de dos metges i defineix la situació com a “explosiva”

Agències 20/08/2019
Una dona atesa a bord del vaixell de rescat Open Arms

La fiscalia d’Agrigento (Sicília) ha ordenat el decomís provisional de l’Open Arms i el desembarcament immediat dels migrants que hi ha a bord. Segons informen mitjans italians, el fiscal Luigi Patronaggio ha pres la decisió després de fer una inspecció al vaixell de l’ONG acompanyat de dos metges: “La situació és explosiva, s’ha de restaurar la calma i assegurar que ningú prengui mal”.

L’Open Arms estava aturat davant la costa de Lampedusa a l’espera que un vaixell de l’armada espanyola el socorri d’aquí a tres dies –ha sortit aquesta tarda de Cadís–. L’ONG denuncia la deixadesa dels governs europeus després de 19 dies sense poder desembarcar a cap port, amb més d’un centenar de migrants a bord que havien estat rescatats al Mediterrani.

L’ONG, al seu torn, ha celebrat la decisió: “Per fi s’acaba el malson i les 83 persones a bord rebran assistència immediata a terra”, ha expressat a través del seu compte a Twitter.