Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

La fiscalia demana més de 8 anys de presó a 4 mossos per un cas de violència policial racista que van intentar tapar

El centre de drets civils i polítics Irídia denuncia que l’actuació policial tenia un “clar biaix racista” i que el jove va patir lesions físiques i psicològiques

Carme Garau 10/01/2023
Mossos d'Esquadra

El racisme i la violència policial, a judici. La Fiscalia demana 8 anys i mig de presó i 16 d’inhabilitació a 4 agents dels Mossos d’Esquadra acusats d’apallissar i detenir il·legalment un jove el 2020 al barri del Raval de Barcelona en ple toc de queda per la pandèmia, segons informa eldiario.es. “Van actuar amb un clar biaix racista“, asseguren des de l’associació de drets civils i polítics Irídia.

El ministeri fiscal els acusa de lesions, detenció il·legal, atemptat contra la integritat moral i falsedat documental, ja que van intentar encobrir les irregularitats comeses en l’actuació policial. A banda de les penes de presó i d’inhabilitació, també els demana multes de 8.000 euros i una indemnització per a la víctima. Una petició que l’advocada Laura Medina, que exerceix d’acusació particular des del centre Irídia, eleva a 15 anys i mig de presó i 22 d’inhabilitació. “El jove afectat va patir diverses lesions físiques i psicològiques”, argumenten en un fil de Twitter on detallen el cas.