Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

La Fiscalia del Suprem accepta que no va haver terrorisme a Altsasu

Impugna el recurs dels joves condemnats per tal que es confirmin les penes de fins a 13 anys de presó imposades per l’AN

Agències 03/06/2019
Familiars dels joves d'Altsasu

La Fiscalia del Tribunal Suprem ha impugnat el recurs de cassació presentat pels vuit joves d’Altsasu condemnats per l’Audiència Nacional però renuncia a presentar un escrit propi. El passat 16 d’abril, la fiscalia ja va confirmar que no presentaria recurs, el que suposa que renuncia a la via del terrorisme i accepta la via de l’AN, que va considerar que els fets van ser constitutius de delictes contra agents de l’autoritat, lesions, desordres públics i amenaces. Per tant, impugnant els recursos de la defensa, el ministeri públic el que vol és que es confirmin les penes de fins a 13 anys que va imposar l’Audiència Nacional.

Durant el judici, en canvi, havia demanat penes de fins a 62 anys i 5 mesos i defensava que els fets encaixaven en el delicte de terrorisme. El fiscal considera que hi ha “prova suficient” per acreditar “l’agressió” que van patir els dos guàrdies civils fora de servei i les seves parelles en un bar de matinada. En el seu dictamen, a més, el fiscal considera que les lesions venen agreujades per “motius ideològics” per la consideració de ser agents de la benemèrita.