Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

La Fiscalia de l’Audiència Nacional instaura la censura i demana prohibir ‘l’Ospa Eguna’ d’aquest dissabte a Altsasu

Considera que l’acte pot constituir un delicte d’odi i un altre de terrorisme

Redacció 29/08/2019

La Fiscalia de l’Audiència Nacional demana prohibir l’acte ‘Ospa Eguna’ d’aquest dissabte a Altsasu, a Navarra, en considerar que pot constituir un delicte d’odi i un altre de terrorisme. Es tracta d’una jornada coneguda com el ‘dia de l’expulsió’ de la Guàrdia Civil i està organitzada per l’esquerra abertzale. El fiscal Miguel Angel Carballo també demana que es comuniqui al govern de Navarra que ha d’adoptar les “mesures necessàries” per impedir que se celebri l’acte i, en cas que s’acabi realitzant, diu que s’han d’identificar les persones que hi participin i posar-les a disposició judicial.

En l’escrit, el fiscal considera que la finalitat de l’acte és “generar un ambient de pressió i hostilitat” sobre la Guàrdia Civil i un “clima de terror” entre els seus efectius a Navarra i al País Basc ja que, segons diu, se’ls considera una “força d’ocupació de l’estat espanyol”.

La fiscalia també recorda que l’expulsió de la Guàrdia Civil és una reivindicació històrica d’ETA i afegeix que aquests “atacs públics” suposen una “humiliació” contra les víctimes de l’organització terrorista.