Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

La filosofia arriba a Barcelona per pensar-se a si mateixa

El festival de filosofia i pensament Barcelona Ciutat Oberta inicia avui les seves activitats d’un total de 68 que s’estendran fins al diumenge. Com expliquen fonts de l’Ajuntament: “La Biennal […]

Joan Vila i Boix 15/10/2018
Judit Butler / Wikipedia

El festival de filosofia i pensament Barcelona Ciutat Oberta inicia avui les seves activitats d’un total de 68 que s’estendran fins al diumenge. Com expliquen fonts de l’Ajuntament: “La Biennal de pensament convida la ciutadania a pensar, a debatre i a imaginar la ciutat, a experimentar-la i a mirar-la amb uns altres ulls. A parlar d’innovació tecnològica, d’arquitectura, d’art. De cultura, de convivència i de col·laboració”.

La biennal s’estructura en quatre itineraris. Ciutat democràtica, ciutat digital, ciutat diversa i ciutat habitable. Quatre formes d’entendre el fet urbà, generant preguntes per tal de reflexionar sobre allò que és la ciutat i les dinàmiques socials, culturals, econòmiques i polítiques que la regeixen.

La gran proposta de Joan Subirats com a comissionat de Cultura és la Biennal d’enguany. Un projecte del qual no s’ha confirmat l’edició del 2020. L’edició d’aquest any té un pressupost superior als 700.000 euros. El festival, però serà molt interessant en les temptatives que inaugura, com la nit de les llibreries que es celebrarà aquest dijous entre les vuit del vespre i les onze de la nit.

Avui com a conferència destacada, hem d’esmentar a “L’embolic del gènere. Per què els cossos importen?” Fina Birulés i Judit Butler establiran un debat amb la moderació de Marta Segarra a les 19.30 hores a la plaça Joan Corominas.

Judit Butler és Catedràtica de Literatura Comparada a la Universitat de Califòrnia i una de les intel·lectuals més influents per la recerca en l’àmbit del gènere, l’ètica la política i els drets humans.