Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

La diputada de Coalició Canària votarà ‘no’ a Sánchez i deixa la investidura amb dos vots de marge

Ana Oramas canvia el sentit del vot acordat pel seu partit i rebutja abstenir-se perquè “ha pactat amb aquells que volen destruir Espanya”

Agències 04/01/2020
GRA119. MADRID, 26/07/2016.- El Rey ha recibido esta mañana en el Palacio de la Zarzuela a la diputada de Coalición Canaria (CC) Ana Oramas, en una nueva ronda de consultas con representantes de las fuerzas parlamentarias, la cuarta en sus dos años de reinado, que el jueves permitirá comprobar si esta semana ya hay candidato a la investidura como presidente del Gobierno. EFE/J.J. Guillen ***POOL***

La diputada de Coalició Canària (CC), Ana Oramas, votarà ‘no’ a la investidura de Pedro Sánchez tot i que l’executiva del seu partit va acordar divendres abstenir-se. Oramas ha anunciat el canvi del sentit del seu vot al debat d’investidura d’aquest dissabte perquè no vol donar suport a un candidat a president que “ha pactat amb aquells que no volen ser espanyols” i “volen destruir Espanya”, en referència a l’acord PSOE-ERC. “Està disposat a trair a tota la societat espanyola per un grapat de vots”, ha dit Oramas, que tot i les “pressions” ha dit que “no pensa trair aquest país ni els seus ciutadans”. La mesa de diàleg acordada amb ERC és “el major triomf per als secessionistes i una ofensa per a la resta de comunitats autònomes”, ha assegurat.