Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

La Diputació de Barcelona es bolca en els Capmany

En el marc de les Jornades de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, Cultura de Diputació de Barcelona organitza la tercera de les jornades Cultura i Memòria, dedicada als Capmany, pare […]

Joan Vila i Boix 16/11/2018
Maria Aurèlia Campany / Wikipedia

En el marc de les Jornades de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, Cultura de Diputació de Barcelona organitza la tercera de les jornades Cultura i Memòria, dedicada als Capmany, pare i filla, amb un seguit de sessions que tindran lloc els dies 17, 22, 26 i 29 de novembre a l’Espai Francesca Bonnemaison i el Teatre Lliure de Montjuïc (Espai Lliure).

El cicle Capmany i Capmany. El compromís amb la cultura se centrarà en les aportacions del folklorista, Aureli Capmany, de qui enguany s’escauen els 150 anys del naixement, i de la seva filla, l’escriptora, pedagoga i política, Maria Aurèlia Capmany, de qui es commemora el centenari del seu naixement. Dues figures claus per entendre la dansa i les costums catalanes.

La Diputació s’afegeix als actes commemoratius de totes dues efemèrides amb un cicle que inclou ponències i taules rodones sobre teatre i cinema en el cas de la Maria Aurèlia, i de dansa, rondalles i cançons, en el cas de l’Aureli.

Projeccions i actuacions en directe

El programa del cicle també inclou diferents visionats i actuacions. D’una banda es projectarà la pel·lícula Un lloc entre els morts basada en la novel·la de Maria Aurèlia Capmany i també el documental amb el testimoni de l’escriptora sobre aquest adaptació cinematogràfica.

Pel que fa a les actuacions, l’Esbart català de dansaires oferirà l’espectacle Els balls d’Aureli Capmany i l’actriu Carme Sansa protagonitzarà un recital dedicat a l’obra de l’escriptora. Clourà el cicle la representació d’un fragment de la peça Parlàvem d’un somni
amb els diàlegs entre Maria Aurèlia i l’alcalde Pasqual Maragall, interpretats per Anna Güell i Òscar Intente.

Aquí podeu consultar el programa complet.