Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

La demagògia de Pablo Echenique sobre l’urna de l’1-O que Budó va donar a la campanya ‘Cap nen sense joguina”

Es creu o vol fer creure que l’urna era per regalar-la a un nen quan l’objecte es subhastava per recaptar diners per a la campanya solidària

Gerard Gort 06/01/2021
Pablo Echenique i Antonio Baños.

El dirigent de Podemos, Pablo Echenique, ha fet el ridícul amb una piulada  criticant la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, per haver donat una urna de l’1-O a la campanya ‘Cap nen sense joguina”, que organitza des de fa anys la Cadena SER. El portaveu del grup parlamentari d’Unidas Podemos al congrés espanyol, ha escrit: “la millor joguina per a un nen pobre?”. I afegeix “sisplau, que Catalunya tingui un Govern que baixi dels núvols del procés a la Terra i es dediqui a les coses del menjar”. A sobre no s’està de fer campanya i demanar el vot: “Sisplau voteu a Jéssica Albiach i a En Comú Podem aquest 14 de febrer”.

Les plantofades a les xarxes per aquesta relliscada, que denota o bé total desinformació o bé molta mala fe, han estat sonades. I és que tothom sap que l’urna no era pas per regalar-la a nens sense recursos sinó que l’objecte se subhastava i els diners assolits, en aquest cas 250 euros, es destinaven a la campanya solidària, que en total va recollir més de 52.000 euros.

Antonio Baños, per exemple, li ha replicat: “Però tu no tens empleats (en b) que et llegeixin les notícies?”

[VÍdeo] Budó aporta una urna de l’1-O a la campanya “cap nen sense joguina”