Dilluns, 21 d'Octubre de 2019 - Edició 452
La República

La cultura, en lluita per la mala gestió del govern d’Ada Colau

Les vagues a les Biblioteques i el Museu Picasso marquen el principi de la legislatura

Redacció
Redacció 28/05/2019
Biblioteca Jaume Fuster

Ahir, els treballadors de Biblioteques de Barcelona van iniciar la primera de tres jornades de vaga. La lluita és reprendrà així el 3 de juny de dos quarts de quatre a sis de la tarda i el 17 de juny de sis a vuit de la tarda. D’altra banda, els empleats subcontractats del Museu Picasso van anunciar ahir a la tarda una jornada de vaga pel dia d’avui.

Els treballadors de les Biblioteques de Barcelona denuncien problemes de falta de personal, dels serveis i de les instal·lacions per garantir un servei de qualitat, i per això han iniciat aquest dilluns una sèrie d’aturades parcials. Els treballadors ja van recollir les seves demandes en el manifest ‘En defensa de les biblioteques públiques de Barcelona’, ara fa mig any. Però avui, consideren que la situació s’ha agreujat. “En aquests moments, sense Cap de Recursos Humans i sense interlocutor amb caràcter executiu i directiu vàlid, els treballadors i les treballadores diem prou”, expliquen.

En aquest context, des del comitè d’empresa s’urgeix el Consorci a convocar de forma “urgent” les “places pendents des de fa 10 anys”. També s’exposa la “indefensió” dels treballadors davant de situacions conflictives, i fins i tot violentes, per part d’usuaris, amb “assetjaments i furts” als quals no poden respondre a causa de la manca de personal.

Vaga també al Museu Picasso

La secció sindical de Solidaritat i Unitat dels Treballadors (SUT) a l’empresa Magmacultura ha cridat a fer vaga als treballadors del Museu Picasso de Barcelona aquest dimarts. La crida afecta el personal subcontractat per aquesta firma per als serveis de venda de bitllets, atenció al públic i personal de sala de l’equipament cultural. El sindicat no descarta que la convocatòria es mantingui més dies i reivindica el pas a indefinit de tot el personal, el reconeixement de les funcions “reals” d’informador de la plantilla, el respecte al dret preferent d’incorporació del personal excedent o la fixació d’un calendari laboral anual “sense modificacions regulars”, entre d’altres. Segons ha pogut confirmar La República, els treballadors realitzaran un piquet davant del museu durant tot el dia.

Els problemes doncs que expressen els treballadors de la cultura corresponen als d’una situació que s’ha anat degradant a mesura que ha anat avançant la legislatura, encara que el consistori hagués tingut eines per solucionar els conflictes latents dels centres de treball esmentats. En els dos casos el concistori hauria pogut actuar per solucionar la situació.

Relacionats