Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

La Crida se cita per al 27 d’octubre per constituir una nova formació política

27 d’octubre, al Nou Congost de Manresa a les 18.30h. Aquest és el dia, lloc i hora fundacional de la Crida Nacional per la República, una cita que al mes […]

Joan Solé 27/09/2018
Toni Morral, Gemma Geis i Mascarell en la roda de premsa de la Crida

27 d’octubre, al Nou Congost de Manresa a les 18.30h. Aquest és el dia, lloc i hora fundacional de la Crida Nacional per la República, una cita que al mes de desembre concretarà en un Congrés Constituent la línia política i organitzativa de la nova formació que el president legítim, Carles Puigdemont, el president Torra i l’expresident de l’ANC, Jordi Sánchez, van encetar el 16 de juliol amb un manifest fundacional que es va proposar “sumar el màxim d’esforços per sumar el màxim el sobiranisme” i que, un cop proclamada la República catalana, es dissoldrà.

Els portaveus Ferran Mascarell, Gemma Geis i Toni Morral han insistit que el procés fundacional ha de néixer des de la base, “no anem als partits, anem a la gent”. En aquest sentit, Geis ha anunciat que tot i tenir 50.000 adherits i que “els volem convertir en fundadors” al web oficial del moviment han obert una campanya per fer-se “fundador” perquè “qui vulgui” presenti propostes per decidir el futur de l’organització.

No concreten la relació amb el PDeCAT

Els tres portaveus han defugit concretar la relació que tindran amb el PDeCAT, “anem a la gent, no als partits”. Una afirmació, però, que cal matisar, ja que, si el partit es proposa participar en les eleccions municipals i europees haurà de sumar-se a una formació amb representació.