Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

La Crida aposta per la desobediència si l’Estat no accepta el dret a l’autodeterminació

Els associats de la Crida Nacional han aprovat per pràctica totalitat la ponència política de la Crida Nacional per la República amb un total de 1.280 persones han avalat la […]

Redacció
Redacció 26/01/2019

Els associats de la Crida Nacional han aprovat per pràctica totalitat la ponència política de la Crida Nacional per la República amb un total de 1.280 persones han avalat la ponència, mentre que vuit han votat en contra i hi ha hagut 13 vots en blanc.

El document reivindica el diàleg amb l’Estat i la desobediència per aconseguir la República. Recull l’aposta pel diàleg i l’enteniment per exercir de manera efectiva les aspiracions d’autodeterminació de la ciutadania de Catalunya és “ferma”. No obstant això, adverteix també que, si la via del diàleg amb l’Estat no es produeix o no avança de manera significativa, la Crida en cap cas renunciarà “a l’exercici efectiu de la sobirania quan les condicions socials i polítiques del país ho permetin”.

El document defensa que la desobediència dels representants polítics “pot acabar sent un acció necessària davant la injustícia de l’acció dels poders de l’Estat” i la negativa d’aquests d’acceptar el dret d’autodeterminació de Catalunya.

També contempla aquesta desobediència no només en els representants polítics, sinó des de la ciutadania, sempre en termes pacífics i com a “protesta cívica com a possible accelerador d’una solució democràtica al conflicte”.

Reivindicar l’1-O

La Crida reivindica el resultat de el 1-O i es fixa dos objectius fonamentals i immediats: la llibertat i absolució dels presos sobiranistes i el retorn dels líders que estan a l’estranger, i un referèndum d’autodeterminació “efectiu i acordat”.