Diumenge, 24 de gener de 2021 - Edició 913
La República

La caverna mediàtica usa la mort de Montserrat Caballé contra l’independentisme

La soprano Montserrat Caballé ha mort aquest divendres a la nit als 85 anys a l’Hospital de Sant Pau, on estava ingressada des del mes de setembre per uns problemes […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 06/10/2018
Montserrat Caballé en un concert de l'estiu del 2012 al Festival de Peralada

La soprano Montserrat Caballé ha mort aquest divendres a la nit als 85 anys a l’Hospital de Sant Pau, on estava ingressada des del mes de setembre per uns problemes a la vesícula. Una trista notícia que la caverna mediàtica espanyolista ha aprofitat per arremetre contra el moviment independentista.

El digital de Pedro J. Ramírez, Crónica Global, s’ha afanyat a publicar una notícia amb el títol “El día que Montserrat Caballé se emocionó hablando contra la independencia”, en referència a les declaracions que Caballé va fer a Aragó després de la cadena catalana de la Diada de 2013:  “Los pueblos del mundo tenemos que estar unidos, no separados. Las cadenas son para la esclavitud. Las cadenas pueden ser de hierro, oro y plata, pero tienen que ser buenas cadenas. No tienen que ser cadenas que separan y humillan”, va dir. La soprano també va explicar aleshores que durant un àpat amb el president de la Generalitat i el conseller de Cultura “hace años”, aquest últim li hauria dit: “Tu único defecto es haberte casado con un extranjero”, en referència al seu vidu, Bernabé Martínez, aragonès. També recordava que quan va voler marxar ofesa van dir-li “siéntate, hay gente que no sabe lo que dice”.

Fos quina fos l’opinió de Caballé sobre el conflicte entre Catalunya i Espanya és (si més no) qüestionable com alguns mitjans han aprofitat la seva mort per afavorir els seus propis interessos. A ‘El Español’ també han fet un article titulat “La divina Caballé en 20 frases: una rebelde con mucho ‘seny'”.

Relacionats