Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

La Cambra diu que la paralització del projecte del Corredor 5G del Mediterrani és un “fre al desenvolupament econòmic”

Avisa que es pot posar en perill el Mobile World Congress i que la indústria de l’automòbil es pot veure afectada

Avatar
Agències 17/09/2019

La Cambra de Comerç de Barcelona ha lamentat aquest dimarts que la paralització del corredor 5G del Mediterrani és un “fre al desenvolupament econòmic de Catalunya” ja que, ha dit, “es bloqueja un projecte estratègic en matèria de mobilitat i innovació tecnològica”. En un comunicat, el president de la Cambra, Joan Canadell, ha afirmat que els arguments per aturar el projecte són “purament formals i no per raons tècniques”. D’altra banda, la Cambra recorda que Catalunya és una de les regions europees “líder” en comunicacions i que la paralització del projecte afectarà la indústria de l’automòbil, que compta amb moltes empreses auxiliars al territori català, o fer perillar la continuïtat del Mobile.

A més, també podria fer perillar projectes innovadors com la prova pilot presentada fa uns dies per adaptar un tram de l’AP-7 a l’alçada de Girona a la circulació de cotxes sense conductor.

 

Segons Canadell, el corredor permetria posicionar Catalunya en el mapa de la revolució digital i insta el govern espanyol a facilitar “al màxim el progrés tecnològic i econòmic” i a “evitar discrepàncies que entorpeixen el bon desenvolupament de sectors clau per a l’economia del futur”. A més, considera que la indústria 5G és “cabdal” per a la captació de personal altament qualificat i retenció de talent al territori català.