Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

La Caixa de Solidaritat demana aportacions a la ciutadania per fer front a “l’abús” del Tribunal de Cuentas

|

- Publicitat -
La Caixa de Solidaritat ha fet una crida aquest dimarts perquè la ciutadania faci aportacions amb l’objectiu de fer front a “l’abús” del Tribunal de Comptes a 34 exalts càrrecs de la Generalitat, a qui els reclama una fiança de 5,4 milions d’euros. El president de l’entitat, Pep Cruanyes, ha denunciat l’acció “absolutament descarnada” i “delirant” del tribunal en un acte amb la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri. Tots dos han celebrat la creació del Fons Complementari de Riscos, dotat amb 10 MEUR, per donar cobertura a reclamacions com ara la del Tribunal de Comptes per part del Govern. Tanmateix, han lamentat que és una “solució temporal” perquè els embargaments es faran efectius tard o d’hora.

D’altra banda, Cruanyes també ha comunicat que han demanat al Jutjat d’Instrucció número 13 el retorn de quatre milions d’euros que van abonar “per duplicat” al jutjat número 16. “Que tinguin clar que farem l’impossible per recuperar aquests quatre milions i posar en evidència aquestes situacions abusives”, ha recalcat el president de la Caixa de Solidaritat.

Publicitat

Així, si aquest retorn es fa efectiu, ha assegurat que faltarà “poc més d’un milió d’euros” per arribar als 5,4 que demana com a fiança el Tribunal de Comptes. Actualment, la caixa disposa de 400.000 euros i els darrers dies han notat “un lleuger increment” en les aportacions.

L’ANC i Òmnium aplaudeixen la creació d’un fons per part de la Generalitat

Les dues principals entitats independentistes han celebrat la creació del Fons Complementari de Riscos, que pretén defensar als servidors públics que s’enfronten a reclamacions com la del Tribunal de Comptes.

Et pot interessar  Antich veu en la investidura "una oportunitat política indubtable" i insta ERC i Junts a anar plegats i "aprofitar-la"

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha dit que es tracta d’una mesura amb un “missatge clar”: “Les nostres institucions no deixen desemparats els seus servidors públics”. Tot i això, ha afegit que és una “solució temporal” que només ajuda a “guanyar temps” perquè l’embargament es farà efectiu “ara o d’aquí dos o tres anys”.

En la mateixa línia, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha avisat que el fons creat pel Govern rebrà “atacs enormes” per part del “deep state espanyol”. Per aquest motiu, també ha fet una crida a omplir la Caixa de Solidaritat per poder fer front a les noves fiances que puguin arribar.

Royo assegura que el Tribunal de Comptes vol “espantar els servidors públics”

L’exsecretari general del Diplocat, Albert Royo, a qui el tribunal reclama 3,6 milions d’euros, ha assegurat que el que busquen aquest tipus de “represàlies” és “espantar els servidors públics” i que “mai més se’ls ocorri explicar Catalunya al món”. Royo ha criticat que a altres comunitats autònomes de l’Estat sí que se’ls permeti tenir acció exterior pròpia.

“Sembla com si alguns volguessin que Catalunya visqués tancada en un armari i no tingués capacitat de relacionar-se amb el món. Això és com posar tanques al mig del camp, és una barbaritat”, ha lamentat.

Segons el president de la Caixa de Solidaritat, l’associació ha pagat més de 13 milions d’euros des de la seva fundació el 2017 en fiances, multes i responsabilitat civil.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió