Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

La barra de Pedro Sánchez sobre la fugida d’empreses

En un míting a Tarragona obvia que les que van marxar van fer-ho per les pressions del poder espanyol i ho atribueix al “desgovern” de la Generalitat

Agències 30/01/2021
El president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, en un acte polític del PSC a Tarragona aquest dissabte.

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha atribuït aquest dissabte que les seus socials d’empreses de Catalunya se n’hagin anat a altres llocs al “desgovern” en els últims anys de l’Executiu català liderat per Junts i ERC. Ho ha dit en un acte de campanya del PSC, per donar suport al candidat socialista a les eleccions catalanes del 14F, l’exministre de Sanitat, Salvador Illa, i en què també han participat la cap de llista del partit per Tarragona, Rosa Ibarra, entre d’altres.

“Les empreses se n’han anat per la crispació, la polarització i la inseguretat jurídica en què va sumir Catalunya el Govern”, ha retret el president del Govern central en un acte en què Illa ha anunciat un nou pla de reactivació industrial. Obvia les pressions de les que van ser objecte les empreses que van marxar el 2017, moltes menys, per cert, de les que s’ha dit.

Sánchez, ha reivindicat aquest dissabte des de Tarragona “la Catalunya de la retrobada i sense revenges” del projecte del PSC davant la resta de partits que es presenten a les eleccions, a qui ha acusat de ser “els dels problemes, la bronca i la decadència”. Sánchez ha dit que la resta de candidatures tenen un lema comú, que és ‘Tots contra Salvador Illa’. “Un diu que Illa és el representant dels poders establerts; l’altre que és una amenaça; l’altre que és un separatista camuflat; i l’altre que anticatalà”, ha exemplificat Sánchez. I ha cridat a respondre al ‘Tots contra Illa’ amb un vot al PSC “per correu o en persona”. Sánchez ha dit que el 14-F s’ha de posar fi “al procés i a tots els Governs independentistes, que no han governat per a la Catalunya real”. Ha lamentat la “decadència” i les “pèrdues”. Ha fet referència a les retallades en salut pública, a “l’abandonament de l’educació pública” i a “la marxa d’empreses que han marxar de Catalunya per la crispació, la polarització i la inseguretat jurídica”.

El secretari general del PSOE ha demanat que no hi hagi “més revenges ni més retrets” i que es fixi la vista al futur. I això, ha insistit, només passa pel projecte del PSC. “S’obren dos camins diferents: O la retrobada, o l’immobilisme; o la divisió, o la unió; o la paràlisi, o el moviment”, ha argumentat.

Sánchez ha dit que “en l’immobilisme militen partits molt diferents i oposats entre sí”. “Comparteixen el dogmatisme, la crispació, i tenen el mateix programa electoral, que és ‘Tots contra Illa'”, ha reiterat. “I nosaltres volem tot el contrari: avançar amb esperança”, ha dit. Ha demanat “respondre” a aquest lema “de totes bandes del tauler polític” el 14-F amb un vot al PSC. I ha recomanat a aquells que es qüestionin anar a votar presencialment a un col·legi electoral que hi participin per correu.