Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

JxCat restitueix Eduard Pujol després que no hi hagi denúncies per assetjament en contra seu

El partit li ha demanat disculpes i assegura que treballarà per “la màxima restitució possible”

Agències 28/06/2021
El portaveu parlamentari de JxCat, Eduard Pujol, i de la portaveu adjunta Gemma Geis seguint el ple del Parlament. 6 d'octubre del 2020. (Horitzontal)

JxCat ha decidit restituir de militància l’exdiputat i portaveu de la formació al Parlament Eduard Pujol després que en els últims vuit mesos no s’hagin presentat denúncies per assetjament en contra seu. Així ho ha explicat en roda de premsa el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, que ha assegurat que treballarà per la “màxima restitució possible” del que va ser una de les cares més visibles del partit a la cambra catalana. Pujol va ser suspès de militància l’octubre del 2020, després que dues dones l’acusessin d’assetjament sexual davant del partit. Ara, passat un “temps prudencial” de vuit mesos, JxCat ha “constatat que no hi ha hagut cap denúncia per la via judicial” i per aquest motiu vol restituir “la figura i el nom” de Pujol.

En aquest sentit, Sànchez ha afirmat que JxCat “no assumirà ni assumeix procediments de judicis contra persones” perquè no creuen que sigui la “funció” d’un partit polític. “Vam actuar de manera ràpida i diligent”, ha subratllat el secretari general de Junts, que ha assegurat que si avui es tornés a produir un fet semblant, el resultat seria el mateix.

 

Pujol no va formar part de la llista electoral de JxCat a les passades eleccions del 14 de febrer, per la qual cosa no podrà ser nomenat portaveu del grup parlamentari ni cap càrrec representatiu semblant. Tot i això, Sànchez ha expressat el desig que Pujol torni a militar i ha obert la porta a què pugui ocupar un càrrec orgànic en el si del partit.