Diumenge, 25 d'octubre de 2020 - Edició 822
La República

JxCat escull Lluís Puig com a president de la mesa del congrés fundacional amb una participació del 53% del cens

1.545 persones participen de la votació telemàtica que també avala els equips que pilotaran les ponències

Redacció
Redacció 26/07/2020
Carles Puigdemont i Lluís Puig -a la pantalla, des de l'exili- i els presos de JxCat, durant l'acte polític de la fundació del nou partit, el 25 de juliol de 2020 (Horitzontal)

L’exconseller Lluís Puig serà el president de la mesa del congrés fundacional de JxCat. Així ho han decidit les 1.545 persones que han participat de la primera votació de l’assemblea telemàtica, des d’ahir fins al migdia d’aquest diumenge. El 96,8% dels participants han avalat que Puig, “exiliat” a Bèlgica, piloti el congrés. En les votacions hi ha participat un 53,5% del cens. Les bases del nou partit de Carles Puigdemont també han donat llum verda als dos equips que pilotaran les ponències organitzativa i política, que es votaran el 3 d’octubre -al final d’un congrés que durarà 10 setmanes. JxCat va donar el tret de sortida de l’assemblea ahir amb un acte polític amb protagonisme per Puigdemont, Quim Torra i els presos de la formació.

A Puig l’acompanyaran a la mesa Elena Fort i Montse Rosell com a vicepresidentes, i Raül Garcia, Imma Gallardo, Jordi Sendra, Glòria Freixa, Ricard Pérez i Meritxell Masó com a vocals. La proposta de presidència d’aquest òrgan ha rebut un total de 1.496 vots favorables (96,83%), 13 en contra (0,84%), 23 abstencions (1,49%) i 13 vots en blanc (0,84%), segons les dades que ha publicat JxCat.

 

Entre les 15 hores d’ahir dissabte i les 15 hores d’aquest diumenge, han votat de manera telemàtica 1.545 persones afiliades, un 53,4% del cens que, per a aquesta ocasió, era de 2.893 afiliats. En aquestes primeres votacions, s’han validat o ratificat diversos documents i estructures que serviran de base per articular Junts per Catalunya com a partit.

 

Puig, ja com a president de la Mesa, ha traslladat els resultats de les votacions als afiliats que han participat en les votacions i s’hi ha adreçat per carta per assegurar que al llarg del període de constitució de Junts per Catalunya, l’òrgan treballarà “amb una escrupolosa neutralitat, vetllarà pel compliment estricte dels diferents reglaments i garantirà una pulcra transparència durant tot el Congrés”.

 

El nou president de la Mesa del Congrés de Junts per Catalunya ha apel·lat a la participació activa dels afiliats durant aquest procés per poder “construir un instrument sòlid i útil amb el compromís d’assolir la independència de Catalunya, com a millor eina per garantir el benestar, el progrés i la llibertat”.

Relacionats