Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

JxCat a Sánchez “després de l’estat d’alarma seguirà sense respectar les competències?”

L’executiu de Sánchez ha recentralitzat la política de l’Estat justificant-se amb la pandèmia assumint el comandament únic en qüestions com Sanitat i mobilitat dels ciutadans

Redacció 11/06/2020
Josep Lluís Cleries, senador del PDeCAT / ACN

El portaveu de JxCat al Senat, Josep Lluís Cleries, preguntarà en el proper Ple de la Cambra a el president del Gobierno si un cop superat l’estat d’alarma “seguirà sense respectar el mandat democràtic” i les competències de Quim Torra com a president de la Generalitat.

Sánchez torna dimarts a Ple del Senat, on hi acudeix un cop al mes, i respondrà en aquesta ocasió a tres preguntes del PP, JxCat i UPN (Grup Mixt). Cleries ha registrat una pregunta sobre les intencions de Sánchez pel que fa a les competències de la Generalitat “una vegada cobert l’últim tram de l’estat d’alarma”, que conclourà si no hi ha novetats el pròxim 21 de juny.

JxCat ha acusat l’executiu de Sánchez d’haver tret competències a la Generalitat durant la declaració de l’estat d’alarma, a l’haver assumit el comandament únic en qüestions com Sanitat i mobilitat dels ciutadans. Un cop superada aquesta situació, la Generalitat reivindica la seva autonomia per decisions en el que s’ha anomenat la nova normalitat, per exemple en l’organització del nou curs escolar.