Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Junts mou peça i entrega al Govern el seu decàleg de propostes pels comptes

|

- Publicitat -

El grup parlamentari de Junts té previst entregar el decàleg de propostes pels comptes a l’executiu de Pere Aragonès el migdia d’aquest dimecres, 30 de novembre. Així, les negociacions pels pressupostos sembla que comencen a avançar, després de setmanes marcades pel bloqueig, les crítiques i les exigències durant les reunions del Govern amb Junts, els comuns i el PSC.

Publicitat

Amb tot, després que el PSC celebrés la “predisposició” del Govern per negociar els comptes amb ells, i els comuns iniciessin les negociacions en algunes matèries, Junts ha decidit moure peça i entregar les seves propostes per tal que se les tingui en compte.

L’esperat decàleg, que ERC criticava no haver rebut, mentre tampoc atenia les demandes de concreció que des de Junts li feien, es presenta aquest dimecres en una “reunió política” dels antics socis de Govern. A la trobada per part de Junts assistirà l’equip negociador, amb el president del grup parlamentari, Albert Batet, la portaveu, Mònica Sales i el diputat Joan Canadell. Per part del Govern hi assisteixen la consellera d’Economia, Natàlia Mas; el secretari general del departament, Josep Maria Vilarrúbia; i la secretària general de Presidència, Núria Cuenca, informa l’ACN.

El secretari general de Junts, Jordi Turull, defensa que el decàleg és una proposta “seriosa, rigorosa i possible”, i que no està “pensada des d’un biaix ideològic” ni té un caràcter elitista, a parer seu. Tanmateix, caldrà veure com el Govern encaixa les propostes de Junts amb les que fins ara ha rebut per part dels comuns, i les que amb probabilitat rebrà del PSC.

Et pot interessar  El Parlament s'acomiada del diputat republicà Antoni Flores amb un sentit homenatge
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió