Dijous, 4 de març de 2021 - Edició 951
La República

Junqueras també insisteix a l’Eurocambra que l’hauria de reconèixer mentre es resol el seu cas

La petició inclou Puigdemont i Comín que ja van exigir el reconeixement la setmana passada

Avatar
Agències 26/11/2019
Pla mitjà, extret de senyal institucional, del líder d'ERC, Oriol Junqueras, durant l'últim torn de paraula al Tribunal Suprem

L’eurodiputat electe d’ERC, Oriol Junqueras, ha insistit per carta a l’Eurocambra que el pot reconèixer mentre els tribunals de la Unió Europea no resolguin sobre la seva immunitat. En la petició dirigida al president del Parlament Europeu i el Comitè d’Afers Jurídics i que inclou també Carles Puigdemont i Toni Comín, envia les conclusions no vinculants de l’Advocat General sobre el cas de Junqueras, com ja van fer la setmana passada els dos electes de ‘Junts’. “Amb aquests documents recentment adjunts, queda clar que qualsevol acció del Parlament Europeu per protegir les immunitats del senyor Junqueras encara podria tenir efecte pràctic”, asseguren.

L’Advocat General del Tribunal de Justícia de la UE va defensar la setmana passada que la condició d’eurodiputat s’adquireix amb la proclamació dels resultats electorals i que els estats no poden obstaculitzar aquest mandat amb tràmits posteriors als comicis, com el jurament de la Constitució.
Puigdemont, Comín i Junqueras no van ser inclosos al llistat d’eurodiputats definitiu que Espanya va enviar a l’Eurocambra, però sí a la llista anterior de proclamació de resultats publicada al BOE.

El president de l’Eurocambra, David Sassoli, ja va dir la setmana passada que esperarà a la sentència del TJUE per considerar una “revisió” de la seva posició respecte als escons independentistes buits.