Dijous, 24 d'Octubre de 2019 - Edició 455
La República

Juan Carlos I tindria ereccions descontrolades a causa d’una malaltia

Juan Carlos I era un rei trempat, literalment. Segons ha deixat entendre la cronista reial Pilar Eyre a una entrevista al diari El Español, el rei emèrit tindria ereccions descontrolades […]

Redacció
Redacció 18/12/2018
Joan Carles de Borbó / Wikimedia Commons

Juan Carlos I era un rei trempat, literalment. Segons ha deixat entendre la cronista reial Pilar Eyre a una entrevista al diari El Español, el rei emèrit tindria ereccions descontrolades i de llarga duració sense tenir estímuls sexuals.

La malaltia es diu priapisme i segons sembla també la patia l’avi del monarca, Alfonso XIII, un dels precursors de la pornografia a l’Estat espanyol.

Eyre explica que durant una presentació a Sevilla se li va acostar un familiar del rei emèrit i li va dir “Jo tinc aquest problema sexual, el mateix que Alfonso XIII i que Juan Carlos. M’he operat en una clínica de Marbella, i Juan Carlos té el mateix”.

L’últim llibre d’Eyre parla de l’amant d’Alfons XIII Carmen Ruiz Moragas i el treball de recerca de la periodista catalana la fa concloure que l’avi del rei Joan Carles patia priapisme.

Veritat o excusa?

El priapisme és una erecció mantinguda i dolorosa del penis, sense relació amb l’estímul sexual. Aquesta erecció només afecta als cossos cavernosos del penis, de tal manera que els cossos esponjosos no hi participen (el gland es mostra flàccid, per tant). El mot prové del déu grec Príap, divinitat grega relacionada amb la fecunditat.

Una llegenda més sobre la vida sexual del monarca borbònic. Cal recordar que alguns cronistes de la seva biografia parlen que ha arribat a tenir unes 10.000 amants, alguns cops 10 a la vegada repartides arreu del territori peninsular i també cal tenir en compte les deformitats al penis que tenien els seus ascendents com Fernando VI, que havia d’usar un coixí per a no esqueixar les seves amants.

Relacionats