Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Josep Costa carrega contra el silenci mediàtic davant les detencions de 6 membres d’Arran 

L’exvicepresident del Parlament alerta que s’ha “normalitzat de forma preocupant” la detenció innecessària i desproporcionada de persones

Redacció 09/02/2023

L’exvicepresident del Parlament Josep Costa ha reaccionat amb indignació a les detencions de 6 membres d’Arran, que es troben actualment retinguts a la comissaria de la Policia Nacional a Lleida. Així mateix, ha criticat el silenci de certs mitjans de comunicació públics i concertats. “Quasi no en parlen perquè s’ha normalitzat de forma preocupant la detenció de persones en casos que és completament innecessari i desproporcionat”, ha lamentat, tot traslladant el seu suport a les persones detingudes.

Aquesta nova onada repressiva feia un any que estava en marxa, però en cap moment s’havia notificat a les persones investigades l’obertura d’un procés judicial. Ara, continuen retingudes i acusades de delictes tan greus com el de pertinença a grup criminal, incendi, danys continuats, contra la integritat física i moral, delicte mediambiental, furt i ultratge a la bandera espanyola.