Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Joan Carles Molinero explica que l’incompliment de les mesures COVID es dispara fins a les 1. 411 sancions

La gairebé duplicació d’aixecament d’actes de sanció respecte a l’anterior cap de setmana ha preocupat al comissari de Mossos d’Esquadra i Xavier Llebaria, director de l’Agència de Salut Pública, ha explicat que s’estan enviant SMS per prevenir i reduir el nombre de casos de COVID-19

Redacció
Redacció 26/07/2021

El comissari de Mossos d’Esquadra explica que el 24 i 25 de juliol s’ha aixecat acta d’un total de 1.411 sancions administratives. Joan Carles Molinero n’ha desglossat els motius principals entre els quals ha ressaltat el no compliment de la mobilitat, l’ús indegut o no ús de la mascareta i l’incompliment de les mesures d’aforament, horari de tancament de locals, així com el consum de begudes alcohòliques a la via pública.

Ha destacat, també, que el nombre de sancions s’ha disparat respecte el cap de setmana anterior en què se’n van aixecar 711. El comissari ha posat en relleu que gairebé s’han duplicat i ha fet saber la importància de complir la llei per aconseguir aturar la cadena de contagis.

Xavier Llebaria, director de l’Agència de Salut Pública, ha explicat que una de les estratègies per reduir el nombre de casos i reforçar les mesures preventives és l’enviament de missatges SMS en què s’alerta sobre els riscos que comporta la pandèmia. La prevenció en les persones de més de quaranta anys ha estat una de les preocupacions del director: “Fins ara hem enviat més de 3 milions de missatges” ha conclòs.