Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Jenn Díaz reivindica a Rosalía

Ahir, en un article a El Periódico de Catalunya, Jenn Díaz reivindicava la figura de la jove cantant Rosalía com a part de la cultura catalana. A l’estiu la figura […]

Joan Vila i Boix 13/11/2018
Jenn Díaz, premi Mercè Rodoreda de contes en la 66a Nit de Santa Llúcia, el 2016 / ACN

Ahir, en un article a El Periódico de Catalunya, Jenn Díaz reivindicava la figura de la jove cantant Rosalía com a part de la cultura catalana. A l’estiu la figura de la de Sant Esteve va estar envoltada de polèmica, ja que certs crítics i periodistes consideraven que s’apropiava de la cultura gitana. Com per exemple en aquest article: Sobre Rosalía y la apropiación cultural: en busca de las verdaderas Rosalías publicat a La Marea.

“Sí, la cultura catalana també s’expressa en castellà, i això no significa que sigui menys. La cultura catalana no sempre s’expressa en català i això no han d’acomplexar-nos”. Escriu la política i diputada per ERC. D’aquesta manera Jenn Díaz explora la visió que la cultura catalana es fa pels habitants de la regió que ocupa el país, no per aquells que la fan sota els paraigües de la llengua catalana.

Per no ser susceptible de males interpretacions, l’escriptora afegeix un comentari al final: “El dia que la cultura catalana expressada en català no pateixi el menyspreu de la resta de l’Estat, podrem debatre sobre la qüestió com ho hauríem de fer realment: amb normalitat”.